Životopis

Josip Dabro - slika

JOSIP DABRO rođen je 5. siječnja 1983. godine.

Osnovnu školu pohađao je u Otoku, a u Vinkovcima je završio srednju Tehničku školu Ruđer Bošković. Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 2012. godine završio je Stručni studij za izobrazbu trenera, studijski smjer Kondicijska priprema sportaša te postao Stručni prvostupnik trenerske struke. 2019. godine, na Univerzitetu u Travniku, nakon dvije godine studija na Edukacijskom fakultetu, smjer Opća kineziologija, stječe diplomu i stručno zvanje magistra kineziologije.

Dugogodišnji je amaterski i profesionalni sportaš (kickboxing) i sportski trener. Predsjednik je Kickboing kluba Otok te je bio član stožera hrvatske kickboxing reprezentacije kao i Hrvatskog kickboxing saveza.

Od 2017. godine obnaša dužnost zamjenika župana Vukovarsko- srijemske županije. Od 2020. Upravitelj je zaklade Vrhbosanske nadbiskupije.

Tijekom višegodišnjeg rada s ljudima, što kroz sportska natjecanja, politički i društveni rad te kroz posao zamjenika župana, stjecao je komunikacijske i organizacijske vještine te iskustva u vođenju različitih timova i projekata.

Bio je član HDZ-a od 1999. do 2021. godine, kada napušta stranku zbog neslaganja s vizijom budućnosti stranke te neprihvaćanja novih ideja unutar stranačke organizacije.

U veljači 2021. godine ističe svoju kandidaturu za župana Vukovarsko- srijemske županije, kao nezavisni kandidat uz potporu Domovinskog pokreta, stranke „Ivan Penava nezavisna lista“, Zelene liste, HSS VSŽ te stranke DESNO.

Živi s obitelji, suprugom i troje djece u Otoku.


Radno iskustvo:


2019. - danas

Upravitelj zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

2017. - danas

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije

2008. - 2017.

Stručni suradnik za poslove komunalnog gospodarstvaDomovinski pokret footer